سازنده خطوط کنسرو تن ماهی و پرکن ماهی

سازنده خطوط کنسرو تن ماهی و پرکن ماهی

سازنده خطوط کنسرو ماهی و پرکن ماهی

مقدمه سازنده خطوط کنسرو ماهی

خطوط کنسرو ماهی و ماشین آلاتی که در آن به کار رفته‌اند سال‌ها است که در کشورمان بومی سازی شده‌اند و در کارخانه‌های مطرح تولید کنسرو ماهی استفاده می‌شوند. در این مقاله قصد داریم شما را با اولین سازنده خطوط کنسرو ماهی در ایران یعنی شرکت... آشنا کنیم اما پیش از آن بهتر است که با فرآیند تولید کنسرو ماهی و ماشین آلات به کار رفته در آن آشنا شوید. پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

مراحل تولید کنسرو و معرفی دستگاه‌های سازنده خطوط کنسرو ماهی

در این بخش مراحل مختلف فرآیند تولید کنسرو ماهی و ماشین آلات مربوط به هر مرحله را بررسی خواهیم کرد. این مراحل به ترتیب شامل موارد زیر هستند :

  • رفع انجماد و دیفراستینگ

ماهی‌هایی که برای تولید کنسرو در نظر گرفته می‌شوند برای حفظ تازگی و کیفیت، پیش از ورود به خط تولید، به حالت منجمد و یخ زده در سردخانه‌های مخصوص نگهداری می‌شوند. برای شروع فرآیند کنسرو سازی، ماهی‌های منجمد را در وان‌های بزرگ مخصوص، یعنی وان‌های دیفراست و در دمای محیط قرار می‌دهند تا از حالت منجمد خارج شده و به حالت طبیعی بازگردند.

  • برش گوشت ماهی

ماهی‌هایی که از حالت انجماد خارج شده‌اند اندازه‌ی بزرگی دارند و برای استفاده از آن‌ها در مراحل بعد، باید به قطعات کوچک‌تری تقسیم شوند. این فرآیند توسط دستگاه‌ اره استخوان بری که اره‌‌ای قدرتمند است انجام می‌گیرد. این دستگاه نیز توسط شرکت... که اولین سازنده خطوط کنسرو ماهی است بومی سازی شده است.

  • حذف قسمت‌های اضافه و تمیز کردن ماهی

پیش از ورود گوشت ماهی به مرحله پخت، قسمت‌های برش خورده ماهی توسط دستگاهی به نام کانتینیوس، تمیز می‌شوند. تکه‌های ماهی روی صفحه این دستگاه قرار می‌گیرد و پرسنل کارآزموده به تمیزکاری آن‌ها می‌پردازند. در مرحله نهایی این دستگاه نیز دوش‌هایی قرار دارد که تکه‌های ماهی را می‌شوید تا به طور کامل آماده پخت شوند.

  • مرحله پیش پخت

در این مرحله از کنسرو سازی، گوشت ماهی رو صفحاتی از جنس استیل قرار می‌گیرد و توسط واگن‌هایی به دستگاه اتوکلاو منتقل می‌شود تا توسط بخار آب تا حدود صد درجه حرارت ببیند. مرحله پیش پخت انجام مراحل بعدی، یعنی حذف فلس و پوست کنی را هموار می‌کند.

  • سرد کردن گوشت و مه پاشی

پیش از ورود به مرحله فیله گیری، تکه‌های ماهی پس از گذراندن مرحله پیش پخت به دستگاه مه پاش وارد می‌شوند. این دستگاه با اسپری کردن قطرات ریز آب یک  فضای مه مانند ایجاد می‌کند تا تکه‌های ماهی کمی خنک شوند و کاهش وزن ناشی از حرارت دیدن آن‌ها نیز جبران شود. استفاده از سیستم مه پاش جنبه اقتصادی هم دارد و موجب افزایش کیفیت نهایی محصول نیز می‌شود. به همین خاطر شرکت... به بومی سازی دستگاه مه پاش نیز اهتمام ورزیده است.

  • فیله گیری

پس از گذراندن مرحله مه پاشی، تکه‌های ماهی به مرحله فیله گیری و تمیز کردن نهایی وارد می‌شوند. در این مرحله ابتدا فلس و پوست ماهی جدا می‌شود سپس تکه‌های ماهی وارد دستگاه نوار کانتینیوس سه طبقه می‌شود. طرز کار این دستگاه به این صورت است که تکه‌های بدون پوست ماهی از یک طرف وارد و فیله‌های بدون استخوان آن از طرف دیگر خارج شده و به سمت دستگاه پر کن هدایت می‌شوند.

  • مرحله فرمولاسیون

گوشت ماهی پس از فیله گیری وارد قوطی فلزی کنسرو می‌شود و علاوه بر فیله‌ها، مابقی فضای کنسرو با آب نمک، روغن یا ترکیبی از هردوی آن‌ها پر خواهد شد. ترکیب آب نمک و روغن ضمن ایجاد  طعم مطلوب در فیله‌ها، موجب انتقال حرارت در مرحله استریلیزاسیون نیز می‌شود تا در نهایت محصولی باکیفیت در اختیار مصرف کننده قرار بگیرد. برخی کارخانه‌ها برای ایجاد طعم بهتر، در مرحله فرمولاسیون از ادویه‌ها یا سبزی‌های معطر نیز استفاده می‌کنند.

  • پر کردن

پس از فرمولاسیون نوبت به پر کردن قوطی کنسرو می‌رسد. در این مرحله فیله‌ها توسط دستگاه پرکن ماهی به مقدار مشخص و یکسانی وارد کنسروها می‌شوند و پس از آن نیز مابقی مواد فرمولاسیون مانند آب نمک، روغن، سبزی معطر و... به کنسرو‌ها افزوده می‌شوند تا کنسرو ماهی آماده در بندی شود.

  • سازنده خطوط کنسرو ماهی: هواگیری

پیش از عملیات دربندی، قوطی‌های کنسرو ماهی باید تحت عمل هواگیری یا اگزاستینگ قرار بگیرند تا هوای اضافی موجود در قوطی‌ها خارج بشود. این فرآیند توسط دستگاه اگزاست انجام می‌گیرد که توسط شرکت... تولید شده است. فرآیند هواگیری کیفیت و ماندگاری کنسرو ماهی را افزایش می‌دهد و به عنوان مرحله‌ای الزامی در کارخانه‌های تولید کنسرو انجام می‌گیرد.

  • مرحله دربندی

عملیات دربندی به عنوان مرحله‌ی تکمیل کننده‌ی فرایند‌های انجام شده، از حساسیت بالایی در خط تولید کنسرو ماهی برخوردار است. این مرحله توسط دستگاه مخصوص دربندی و طی دو مرحله جداگانه  به شیوه دوخت مضاعف انجام می‌گیرد. این روش می‌تواند از محصول در برابر نفوذ رطوبت و هوا محافظت کند تا در نتیجه کنسرو ماهی تازه و سالم باقی بماند.

  • شست و شوی قوطی‌های کنسرو

در طی مراحل انجام شده، مقداری از محتویات کنسرو به بدنه و درب قوطی می‌ریزد و به همین خاطر کنسروهای در بسته را توسط سیستم قوطی شور، با آب جوش می‌شویند تا کنسروها به شکلی تمیز وارد مراحل نهایی شوند.

  • سازنده خطوط کنسرو ماهی: استریلیزاسیون

در مرحله استریلیزاسیون، قوطی‌های کنسرو توسط دستگاه اتوکلاو و با کمک بخار آب تحت فشار، به پخت نهایی می‌رسند و استریل می‌شوند. پس از این، قوطی‌های کنسرو به کمک آب سرد تا دمای محیط خنک می‌شوند تا برای مرحله نهایی تولید کنسرو آماده شوند.

  • بسته بندی نهایی

پس از پخت نهایی، قوطی‌های کنسرو روی یک کفی کارتنی قرار می‌گیرند و توسط دستگاه  شرینک، بسته بندی و آماده ارسال به انبارهای مخصوص می‌شوند. دستگاه‌های مخصوص شرینک پک نیز توسط اولین سازنده خطوط کنسرو ماهی تولید و ساخته می‌شود.

سازنده خطوط کنسرو ماهی

شرکت... اولین تولید کننده و سازنده خطوط کنسرو ماهی و ماشین آلات آن در ایران است که توانسته دستگاه‌های مورد نیاز برای تولید کنسرو ماهی را بومی سازی کند. بسیاری از کارخانه‌های مطرح ایرانی مانند تحفه، شیلتون، خوشگوار و شیلانه از ماشین آلات تولید شده در این شرکت استفاده می‌کنند.

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم شما را با مراحل مختلف تولید کنسرو ماهی و ماشین آلات به کار گرفته شده در آن‌ها آشنا کنیم. ضمن این که  شرکت... را به عنوان اولین سازنده خطوط کنسرو ماهی و تولید کننده باکیفیت‌ترین دستگاه‌ها و ماشین آلات تولید کنسرو ماهی به شما معرفی کردیم. اگر قصد راه اندازی خط تولید کنسرو ماهی را دارید، استفاده از تولیدات این شرکت بهترین گزینه برای راه اندازی کسب و کار شما خواهد بود.

 

 

کلمه‌ی کلیدی : سازنده خطوط کنسرو ماهی

کلمه‌ی فرعی : پرکن ماهی