مقدمه
آموزش دربندی ظروف کنسروی جایگاه مهمی در سلامت غذاهای کنسروی به ویژه تن ماهی دارد. به همین دلیل برای بالاتر بردن کیفیت دربندی ظروف محصولات کنسروی، از تجهیزات و دستگاه های مدرن و خاص مانند دربندی روسی 4 هد و دربندی روسی 8 هد استفاده می کنند.
شرکت مهندسی و تخصصی ظفر ماشین فناوران با استانداردهای بین المللی و متریال اولیه درجه یک، اقدام به تولید پیشرفته ترین دستگاه ها از جمله انواع دستگاه دربند تن ماهی می کند. این دستگاه ها می توانند با کیفیت های بالا و به صورت کاملا مهر و موم شده اقدام به بستن درب قوطی های فلزی کنسرو های ماهی کنند.
جایگاه دربندی در خطوط تولید کنسرو ماهی
آموزش دربندی ظروف کنسروی به شیوه صحیح و با استفاده از انواع دستگاه دربندی تن ماهی یکی از حیاتی ترین مراحل در صنعت تولید کنسرو ماهی است. در صورتی که نحوه دربندی ظرف محصولات کنسرو ماهی به شیوه صحیح انجام نشود، قطعا مواد غذایی در معرض هوا قرار خواهند گرفت. این امر باعث آلوده شدن این مواد غذایی می شود. در نتیجه این مسئله نیز به نوبه خود با آسیب به سلامت مصرف کنندگان همراه خواهد بود. در واقع با آموزش دربندی ظروف کنسروی به شیوه صحیح به ماندگاری مواد غذایی داخل این کنسروها می توان کمک بزرگی کرد.
دستگاه دربندی و کاربرد آن در کارخانجات کنسرو سازی
درب ظروف کنسروی چگونه بسته می شود؟ برای بستن درب ظروف کنسروی با دستگاه های خاص اقدام به بستن آنها می کنند. در واقع مهم ترین کاربرد این دستگاه ها این است که با بستن درب ظروف فلزی تن ماهی مانع از نفوذ هوا و آلودگی ها به داخل این ظروف شوند. دو دستگاه مهم برای دربندی کنسروهای ماهی که مجموعه تخصصی ظفر ماشین فناوران تولید می کند عبارتند از:
دربندی روسی 4 هد: این دستگاه اقدام به بستن 120 درب قوطی های کنسروهای ماهی در دقیقه می نمایند.
دربندی روسی 8 هد: از این دستگاه برای بستن 200 درب قوطی های فلزی تن ماهی در دقیقه استفاده می کنند.
اصول دربندی ظروف محصولات کنسروی
به طور کلی ظروفی که برای بسته بندی مواد غذایی کنسروی به کار می روند باید با خاصیت نفوذ ناپذیری همراه باشند. در واقع با توجه به اصول مربوط به آموزش دربندی ظروف کنسروی، برای پیشگیری از ورود هوا و آلودگی مواد غذایی باید فاصله بین لبه درب قوطی کنسرو و بدنه به خوبی پر شود. بدین منظور در لبه های داخلی ظروف شیشه ای و فلزی از لایه ای نازک با جنس پلاستیک استفاده می کنند. در نتیجه این لایه ها، بعد از مرحله هواگیری کنسروها، مانع از نفوذ هوا به داخل آن می شوند.
دربندی قوطی های فلزی تن ماهی
با توجه به اصول آموزش دربندی ظروف کنسروی، شیوه ای که برای دربندی قوطی های فلزی تن ماهی استفاده می شود، شیوه ای به نام دربندی مضاعف است. دستگاه هایی که برای دربندی قوطی های فلزی به کار می روند با نام دستگاه های دربندی شناخته می شوند. البته والس و فارش نام های دیگر آنها در کشور ما می باشند. به طور کلی در آموزش دربندی ظروف کنسروی این نوع دربندی در دو مرحله توضیح داده می شود. درگیری بدنه قوطی فلزی و قلاب درب به مرحله اول مربوط می شود. فشرده سازی قلاب ها نیز به مرحله دوم اختصاص دارد.
اجزای دستگاه دربندی قوطی های فلزی عبارتند از:
- قرقره اولیه که از مشخصات ظاهری آن می توان به دهانه گرد و عمیق آن اشاره کرد. همچنین جنس آن از فولاد است و دارای شیاری در سطح کناری اش می باشد.
- قرقره ثانویه که جنس آن نیز از فولاد است. دهانه آن در مقایسه با نوع اولیه کم عمق تر می باشد.
- دیسک پایه و دیسک فوقانی.
مراحل دربندی مضاعف کنسرو ماهی
تا اینجای آموزش دربندی ظروف کنسروی با اجزای دستگاه دربندی قوطی های فلزی آشنا شدید. همچنین متوجه شدیم که به فرایند فشرده سازی بدنه و قلاب های سر در بین این دو قرقره و همچنین دیسک ها دربندی گفته می شود. اکنون به مراحل دربندی مضاعف که مختص دربندی قوطی های فلزی است خواهیم پرداخت. این نوع دربندی از دو مرحله تشکیل می شود که به شرح زیر می باشند:
- مرحله اول برای درگیر شدن قلاب های سر و بدنه، به فشار اعمال شده توسط قرقره های اولیه متوسل می شوند.
- در این مرحله دیگر کاری به قرقره های اولیه نداریم. در واقع آنها کنار می روند و راه را برای ورود قرقره های ثانویه باز می کنند. با وارد عمل شدن آنها، قلاب ها به هم گیر می کنند و تحت فشار قرار می گیرند. در نهایت نیز با فشرده شدن آنها به هم دیگر شاهد دوخت کامل در درب قوطی های فلزی خواهیم بود. هر گونه عدم تنظیم درست توسط دستگاه های دربندی باعث خواهد شد تا راه برای نفوذ هوا به داخل قوطی کنسرو باز باشد.
با این اوصاف با استفاده از با کیفیت ترین دستگاه های دربندی می توان به شیوه ای کاملا اصولی و صحیح اقدام به دربندی قوطی های فلزی تن ماهی کرد.
نتیجه گیری
در این مقاله سعی کردیم به اصول آموزش دربندی ظروف کنسروی و دستگاه های مدرن دربندی اشاره کنیم. همان طور که اشاره شد، جایگاه دربندی در خط تولید مواد غذایی کنسروی برای جلوگیری از نفوذ هوا و آلودگی ها به داخل قوطی های فلزی بسیار مهم است. به همین دلیل با دستگاه های مدرن دربندی روسی 4 هد و 8 هد با مکانیزم پلمپ مضاعف، اقدام به وکیوم کردن کنسروهای تن ماهی می کنند. با معرفی انواع دستگاه دربندی تن ماهی در آموزش دربندی ظروف کنسروی می توانید با مکانیزم مدرن و پیشرفته از وکیوم شدن درب قوطی های فلزی اطمینان حاصل کنید.
از این رو توجه به اصول آموزش دربندی ظروف کنسروی و نکات هنگام خرید دستگاه های دربندی قوطی کنسرو از اهمیت زیادی برخوردار است. شما تولیدکنندگان که در زمینه تولید فرآورده های کنسروی و بسته بندی آنها فعالیت می کنید، در زمان خرید دستگاه های دربندی حتما به موارد زیر توجه نمایید: کیفیت، برند، قیمت و گارانتی.
در نهایت برای دریافت مشاوره تخصصی و رایگان با کارشناسان حرفه ای و مهندسین متخصص ما در ظفر ماشین فناوران در تماس باشید.